Papico

on
Tämän kesän suosikkijäätelöihimme ovat kuuluneet Papico-nimiset, eri makuiset jätskit. Erikoisinta näissä ei ole edes maku vaan tarjoiluastian muoto. Yhdestä Papico-kääreestä paljastuu  ensinnäkin kaksi suippoa muovipulloa, jotka repäistään ensin toisistaan irti. (Jee! Kahdelle lapselle ei tarvitse ostaa kuin yksi yhteinen jäätelö!) Sitten vaaditaan vähän tyyliä, että saa renkaan avulla repäistyä myös pullon “korkin” irti sohaisematta jäähileistä nestettä vaatteilleen.
Pakasteesta suoraan nautittuna jäähilemönjä on vähän jämäkkää, mutta kuumassa ja tahmeassa Tokion kesässä se sulaa nopeasti mehujäämäiseen tuttuun vähän nestemäiseen muotoon. Silloin on mukava puristella ja “juoda” viilentävää herkkua.
Papicoja löytyy monessa suosikkimaussamme, lapsillamme ykkösenä taitaa olla tämän kesän juomistakin suosikiksi noussut Calpis (maidonvaalea, vähän suolaisenmakea sporttijuomahko). Minä tykkään kahvinkorvikkeena virkistäytyä kahvisuklaalla (suklaa onneksi on varmaan vain värin vuoksi, maistuu maitokahvilta) tai oranssilla melonilla. 7Elevenin laarista löytyi juuri myös sitrus!
DSC05629DSC05632IMG_3987DSC05626DSC05631
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s