Teehuone Kanazawassa

IMG_1704IMG_1705IMG_1707IMG_1708
Rauhaisa vierailu perinteiseen teehuoneeseen on ollut haaveissani jo pitkään. Se onnistunee missäpäin Japania tahansa, jopa Tokion keskustassa. Siellä täällä on temppeleitä, puistoja on ripoteltu kaikkialle ja jossakin puiston katveessa tai temppelin takanurkassa voi löytyä katos, tatamit ja kaunis näkymä, josta nautiskellaan kupposen kuumaa kanssa.
Kanazawan Higashi Chaya -alueella teehuoneita oli kuitenkin tiukutiheään. Valitsin umpimähkään ensimmäisen johon osuin paikalle, liu’utin puuoven auki ja kiinni, ja kipusin jyrkät portaat yläkertaan (varoen kolauttamasta päätäni matalalla roikkuvaan yläkarmiin). Hämyisä huone oli puoliksi täynnä asiakkaita, useimmat näyttivät nauttivan jälkiruoka-parfaita, yksi janoinen matkalainen viilensi oloaan oluella.
Sain onnekseni ikkunapaikan, josta kadun vilinää oli hauska tarkkailla ilmastoidun tilan suojista. Kevyen vihreän puun edessä käytiin poseeraamassa kesäkimonoissa. Selfietikkujakin saattoi nähdä.
Valitsin perinteisimmän vaihtoehdon menusta: matchaa ja sen kanssa teemakeinen eli wagashi. Setti maksoi 1000 jeniä, ollen kallein listan tuotteista (matcha-teen sai vaihtaa halutessaan tavallisiin kahveihin, minä en halunnut, ja taisin olla vähemmistössä).
Vaahdotettu vihreä tee saapui kauniilla tarjottimella, vierellään punapavun makuinen kierteinen minileivos sekä kaksi kidesokerikarkkia. Wagashi-makeinen nautitaan lusikan virkaa tekevällä puutikulla. Minulle riitti alle puolet, taidan olla enemmän porkkanakkuleiriä 🙂 Tee maistui kyllä kokonaan.
Teekupin (tai pikemmin kulhon) sileää pyöreyttä hipelöidessäni pohdin, saisinko minäkin hankittua jostain kauniita kulhoja kotiin, jotta voisin oikeaoppisesti matchani nauttia. (Tiedän kyllä useammankin paikan, josta varmaan hienoa keramiikkaa löytyisi.) Teevispilän jo ehdinkin hankkia Osakan keittiötarvikekadulta kuten myös teejauheen mittaamiseen tarvittavan bambulusikan.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s