The Latte Tokyo

DSC04182DSC04188DSC04186IMG_0076DSC04184Intohimoisia uuden aallon kahviloita löytyy Tokiosta kosolti. Kissaten-kahvilakulttuuri on elänyt vahvana jo vuosikymmeniä, vaikka Japani mielletäänkin vanhastaan teekulttuuria vaalivaksi maaksi. Kahvia kitataan silti, ja viimeisimpiä juttuja papu-rintamalla seurataan myös innolla.

Seurailen Instagramissa monenlaisia ruoka- ja juoma-aiheisia japanilaisia tilejä. Latte Tokyo kuuluu seurattaviini. Tili on esteettinen mutta samalla ihastuttavan monotoninen: joka aamu tulee kuva kahvikupista samalta kadulta, vähän eri kulmasta ja tekstissä lukee Ohayoo (huomenta) sekä päivän aukioloaika ja mahdollinen erikoisuus.

Olikin hauska sattuma löytää vahingossa, etsimättä, tuo kahvinurkkaus juuri silloin kun Shibuyan ylle kertyi sadepilviä ja lounaasta oli kulunut juuri sen verran aikaa, että kahvihammas jo huuteli melko kovaäänisesti.

Bongasin kyltin Kamiayaman pääkadulta, käännyin sivukujalle ja seurasin kuvassa näkyviä kahta miekkosta. Mahduimme juuri kolmestaan sisälle asioimaan kahvitiskille. Hupia aiheutti eritoten toisen asiakkaan kädessä ollut puoliksi nautittu aisukohii (jääkahvi), koska hän tilasi samanlaisen Latte Tokyostakin.

Pieneen, puolentoista neliön kokoiseen kahvilaan oli mahdutettu myös merchandise-osasto, ja pari kivaa taulua henkivät hipsterimäisen ironista tunnelmaa. Kaksi baristaa mahtui tiskin taakse hyörimään. Maitoonsa sai valita kolmesta erilaisesta paikallismaidosta. Pyytämättä saa Tokyo Milk-brändin 3.9 prosenttista gyuynyuuta (lehmänmaitoa).

The Latte Tokyo, caffe latte, 450 jeniä

3-3 Kamiyama-cho, Shibuya-ku

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s