Kurotama

IMG_0022IMG_0023IMG_9968IMG_9967IMG_9970DSC04084Vulkaaninen Japani hyödyntää luonnonvaransa myös kulttuurisesti monella saralla. On kuumiin lähteisiin pohjautuvia onseneita. Rikkiä pihisevistä vuorista saadaan myös sivutuotteena hitti, jota myytiin Hakonessa Owakudani-vuorella kuin liukuhihnalla.

Viiden kurotama-munan setti maksoi sopuisat 500 jeniä, ja näytti olevan hittiartikkeli kaikkien vuorella pysähtyneiden ropeway-matkaajien parissa.

Eikä sellaista suosittua tuotetta Japanista löydykään, jolle ei ole keksitty suloista maskottia*. Asia ei tunnu olevan bisnesmielessä tarpeeksi totinen, jollei sille ole seremoniallisesti lanseerattua omaa kawaii-henkistä hahmoaan. Munien suojelijana toimii suloinen kissa, Kurotama Nyanko.

Munat olivat ostovaiheessa vielä tulikuumia. Säästelimme munaeväspaussia matkalla vähän myöhempään Ashi-järven rannalla nautittavaksi. Luonnollisesti palvelumuotoilu oli loppuun hiottu ja pussista löytyi pieni annos suolaa viidelle munalle ripoteltavaksi.

Vaikka mustaksi värjäytynyt rikillä kyllästetty muna tuoksahti pinnaltaan, ei mitään erikoista ollut havaittavissa kuorintavaiheen edetessä. Kuorten alta paljastui vitivalkoinen kovaksi keitetty muna, joka maistui mainiolta auringon säteiden kimmeltäessä Ashi-järven pinnalla Moto-Hakonen pikkukylässä.

 

Kuro=musta, Tamago=muna

*) Maskotit eli yury-kyarat otetaan täällä vakavasti. Monella prefektuurilla, kaupunkihallinnolla tai jopa ministeriöllä on oma maskottinsa. Myös kilpailevilla junaoperaattoreilla Suicalla ja Pasmolla on omansa. Mitäs tuumaatte Japanin puolustusministeriön omista yuru-kyaroista: prinssi Suolakurkku ja tyttöystävänsä neiti Persilja?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s