Tim Ho Wan

on

IMG_6067IMG_6068IMG_6069

Hong Kongin vierailullani to eat -listalla oli Tim Ho Wan, mutta suunnitelmat muuttuivat vauhdilla, eikä THW tullut matkan varrella eteen missään vaiheessa. Lisäksi netissä varoiteltiin, että paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, lounaallekin jo kello 10 maissa. Silloin saisi mukaansa jonotuslipun ja arvion siitä, milloin voisi syömään parin tunnin päästä päästä.

 

Singaporessa satumme asumaan Tim Ho Wanin vieressä. Paikkaa mainostetaan Michelin-tähdillä, tietenkin, vaikkei tämä kyseinen paikka tähtiä olekaan ansainnut. (Viereisissä liiketiloissa ovat Kam’s Roast ja Tsuta Ramen, jotka kumpainenkin käyttävät ihan samaa taktiikkaa. Ensimmäisellä on tähti HK:ssa, jälkimmäisellä Tokiossa.)

Päivittäinen kävelymme melkeinpä mihin vain johtaa sekä Tsutan ikijonon että THW:n takeaway-luukun sivuitse. Tsutaan piipahdimme kerran kun siinä ei sattunut olemaan jonoa, ja me olimme lähteneet kävelylle ennen illallista hyvissä ajoin (neljältä iltapäivällä). Ramen on ramenia, mitäpä siitä sen enempää. Itse en jonottaisi puoltatoista tuntia sen kulhollisen vuoksi.

THW:sta nappasin huikopalaksi iltamyöhään muutaman bbq bunin. Ohjeet takeaway-rasiassa ovat seikkaperäiset, sitä saattaa “Michelin-paikalta” odottaakin. Itse pullia tulee yhdessä tilauksessa aina kolme; oli onni etten ollut nälkäisempi ja tilasin vain “yhden pullan” ihan vaan kokeeksi. Pullan kuori on vähän sokerinen ja rapea kuin murotaikina. Sisällä löytyi makeanumaminen possutäyte. Pidän itse enemmän buneista joissa kuori on joko taikinainen tai selvän suolainen; tämä sekoitus ei ollut ensimaistamisella omaan makuhermooni iskevä.

Näinä päivinä THW on alkanut mainostamaan kioskissaan myös egg tart -settejään: osta kolme, saat neljännen kaupan päälle. Joku päivä viiden teen aikaan kipaisen munatorttuostoksille vielä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s