Ice-cream uncle

DSC03539DSC03541DSC03544DSC03545

Siinä hän istui, turisemassa riksa-kuskikaverinsa kanssa, tolpalla, joka piteli sillan ylitykseen liittyvää kieltokylttiä. Keltainen, säitä nähnyt aurinkovarjo lerputti kärryn suojana, kärryn päällä sekalainen sorttimentti tarpeellista tavaraa, ei kaunista, mutta käytännöllistä.

Iso klipsu piteli lappua, jossa hinta hyppäsi silmille kuin huutomerkki. $1.00. Yksi taala. Se on ollut vuosikausia kärrystä myytävän jäätelön hinta. Kunnes vuosi pari sitten Orchardin kauppakadun varrella kojut kuin yhdestä päätöksestä nostivat hinnan 1,2 taalaan.

Asian Civilization Museon edellä koloniaalisessa keskuksessa, jokirannan paraatipaikalla (vastapäätä ylväs Fullerton Hotel) on kuitenkin hinnasta pidetty kiinni. Maut olivat kuitenkin samat tutut kuin muuallakin: durian, Ripple (mansikka-vanilja), mustikka, mango, makea maissi (!), punapapu, yamssi (!!). Pyysin minttusuklaahippu-jäätelön sateenkaarileipään. Sateenkaarileipä on toinen yhtä perinteinen kärryjätskin juttu: paahtoleipä on värjätty sateenkaaren värein. Ajatus tuntuu oudolta, muttei kuitenkaan ole kovin kaukana tutuista pakastealtaiden lötkötuuteista.

Sain jäden kuitenkin kahden vohveliviipaleen väliin, ja varmaan siihen olotilaan se maistuikin paremmalta, lounaasta jo valmiiksi melko täyteen vatsaan. Jäätelösetä muisti vasta samalla hetkellä kun lätkäisi vohvelilaatat kiinni jäätelööni, että sinähän pyysit leipää. Eipä haitannut, kerroin.

Pieni muovinen kelmu tuli tarpeen: Singaporen kuumuudessa jäätelö alkoi sulaa saman tien ja muovistakin huolimatta lopputuloksena oli tahmaiset sormet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s