Telok Ayer

IMG_7528DSC02998IMG_7502IMG_7489IMG_7466IMG_7505IMG_7526IMG_7525IMG_7523

IMG_7522.JPG
Kyllä yllättää. Nimittäin Singapore. Olimme jo ihan varmoja että tämä pieni maapläntti on nähty, mutta vieläpä mitä. Ja kun kyse ei ole edes mistään kaukaisista saarista tai pohjoissaaren rämeiköistä, vaan kulmista joiden ohi olemme hurauttaneet taksilla, kääntäneet selkämme metrosta noustuamme, kävelleet vilkuilematta sivuille.
Central Business District eli oikein keskikaupungilla, kaikkien korkeimpien ja kiiltävimpien pankkipilvenpiirtäjien juurelta lähtee katu, Telok Ayer, joka on antanut nimen kokonaiselle alueelle. Ja minkälaiselle? Jalankulkijan kokoiselle, miellyttävälle, ravintoloita ja hauskoja kahviloita tursuaville kaduille. Viereinen katu Amoy Street ja näiden kahden edellä mainitun poikkikadut (eritoten China Squaren alue sekä Ann Siak Hill) henkivät lämminhenkistä ja ikivanhaa tunnelmaa. Fiilis on silti freesi ja asiakkaat viileitä.
Patsaatkin yllättivät ja olivat hauskoissa paikoissa. Pitäisi vielä päästä nauttimaan pitkistä muureihin maalatuista muraaleista jonakin kuun viimeisenä sunnuntaina kun Amoy Street muuttuu autottomaksi.
Sivukujien takakujilta löytyi myös ähinää ja puhinaa. Kuntosalin ukot pyörittelivät satakiloisia traktorinrenkaita kuin vesirinkeleitä pitkin katuja. Meillä oli hiki jo varjossa istuksiessa pelkästä katsomisesta (ja kun ei näkynyt: kuulemisesta).
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s