Kaya Butter Toast

on

DSC03292DSC03294IMG_7769Perinteinen singaporelainen aamu alkaa kopitiamissa.

Tavallisin annos on tällainen: löysäksi keitettyjen munien kaveriksi syödään paahtoleipää, jonka väliin sipaistaan vihreää, ihanasti kookokselta maistuvaa hilloa ja iso siivu voita. Hillo on on kaya, ja voita on niin paksulti ettei se sula kokonaan missään vaiheessa vaikka leivät tuodaan höyryävinä pöytään. Kaya butter toastissa on todellakin paino sanalla butter. Mutta kaya-hillo, se on hyvää! Vihreä väri tulee pandan-lehdestä, ja mahtava aromi kookoksesta. Lasinen hillopurkki on takuuvarma tuliaishitti.

Kopitiamin korvikkeita löytyy jokaisesta myös food courtista. Kaikille yhteistä on kuitenkin se, että kahvia tai teetä “vedetään” (tarik malajin kielellä, siitä nimi teh tarik tai kopi tarikeli kaadetaan korkealta mukista toiseen. Iso, tinainen kannu löytyy vanhan baristaukon kourasta, ja toisesta sellainen tinamuki. Joukkoon loiskautetaan vähän kauhalla vettä ja toisella makeaa maitotiivistettä suoraan säilyketölkistä. Valmis!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s