Wetmarket

Aatonaaton aamuna piti hoitaa ruokaostoksia. Perinteiseen tapaan jouluruokia hamstraillaan tungoksessa kalatiskillä tai kauppahallissa – joten minäkin halusin perinnettä. Singaporen elintarvikkeet ovat pahamaineisen hintavia, ja tarinat päättömistä hinnoista keskusta-alueiden hienojen ostoskeskusten pohjakerrosten marketeista ovat jokapäiväistä urbaanilegendaa. Paitsi että ne ovat siis täyttä totta. Singaporelaiset pystyvät kuitenkin hoitamaan grocery shoppailun siedettävään hintaan torien ja kauppahallien virkaa tekevillä wetmarketeilla.
 
Netti pursuaa ohjeita hyvistä wetmarketeista, sekä siitä, mihin meikäläisten kannattaa vierailullaan varautua (käteistä ja umpinaiset kengät). Hetken selvittelyn jälkeen päädyin Tiong Bahru Marketiin, joka on maan parhaiten ilmastoitu markkinapaikka. Moni sivusto toitotti sitä, että siinä ominaisuus, jota tulet vierailullasi arvostamaan.
Kurvasimme taksilla suoraan marketin nurkalle, joka oli aika mitäänsanomattoman näköinen vaalea betoniblokki – lähiöostari. Puoliksi ulkoseinätöntä tilaa oleva marketti oli täynnä kojuja. Osa muistutti meikäläisten kauppahallien herkkukojuja: koukuista roikkui banaaneja, pusseittain pähkinöitä ja täällä kun ollaan luonnollisesti myös aikamoinen repertuaari myös eksoottisempia hedelmiä.
Kalaosasto, lihaosasto, vihannekset ja hedelmät, kaikki oli katettu. Lisäksi oli kiinalaisen lääketieteen ja -keittotaidon soppia, joissa myytiin kaikenmoista kuivatusta kilpikonnasta lähtien.
Mainostetusta ilmastoinnista huolimatta hajuille herkkä lapsemme piteli nokkaansa koko sen puolituntisen, mitä marketin antimia hypeltelin.
Orkideat jätin ostamatta (ovat täällä kuulemma erityisen edullisia), mutta tuoretta kasvista tuli kassit pursuten kotiin murto-osalla siitä hinnasta mitä olisin pulittanut siitä lähikaupassamme. Salaattia, kiinankaalia, ohutta yrttimäistä villiparsaa, minttua, korianteria, mansikoita, mustikoita, kiiwejä, tomaatteja ja kurkkuja. Lihat, kalat ja äyriäiset voin käydä noukkimassa Tiong Bahrusta myöhemmin ilman herkkänenäisiä ja -vatsaisia perheenjäseniä.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s