Manekineko-temppeli

on
DSC07505

DSC07524DSC07534DSC07560

DSC07573

DSC07591

DSC07611DSC07604DSC07594

DSC07624DSC07626DSC07634DSC07690

Sunnuntaina kengänpohjat näkivät Tokion katuja 13 kilometrin matkalta. Shimokitazawassa kiertelimme hetken ystäväni Akikon kanssa.  Sen jälkeen jatkoimme temppeliin, joka on kuulu vilkuttavista kissapatsaistaan. Akikokaan ei ollut vielä temppelillä käynyt, joten se oli molemmilla meillä kiintoisana juttuna to-do-listoillamme.

Temppelille matkataan asemalta läpi pysähtyneen asuma-alueen shotengain, sitten kiemurrellaan omakotitalojen välistä kunnes temppelialueelle johtava portti siintää edessä. Rauhallinen ja kaunis tunnelma poikkesi täysin Meiji-Jingun vilinästä. Pieni, kompakti, vihreä ja nätti temppeli rakennuksineen huokui arvokkuutta ja tihkui japanilaisuutta. Viherelementit ovat olleen vuosisatojen ajan yhtä hyvin hoidetut ja mietityt. Japaninvaahterat vihersivät, muutama lehti oli punertavanakin. Pagoda siivilöityi kauniisti lehtien läpi. Kerkkiä kasvattavaa kuusta oli käytetty ennustuslappujen sitomiskohteena.

Sadat, ellei tuhannet erikokoiset maneki-nekot ihastuttivat. Ja ilmeisesti myös paljaat sääreni. Rauhallisen hetken jälkeen kutitti jalkoja vimmatusti.

Toinen unelias kadunpätkä löytyi vartin kävelyn jälkeen. Uneliaisuus osoittautuikin silmänlumeeksi. Suloiset ja vilkkaat kahvilat oli täynnä sunnuntain alkuiltaansa viettäviä perheitä. Valitsimme Akikon kanssa pohjoismaalaisen Lotta-kahvilan; onhan Ruotsi ja Suomi Akikon sydäntä kovasti lähellä. Mahtava Huvikumpu-fiilis sisällä!

Lyhyin mahdollinen juna (Setagaya line; juna siis itse on lyhyt, se kulkee hitaasti puksutellen läpi matalien asuinalueiden) kuljetti minut takaisin vilisevämpään Tokioon; Sangen-jayan ja Futako-Tamagawan kautta Jiyugaokaan, jossa tapasin loput perheestä.

Jiukkarissa löysimme vielä Venetsian.

Maneki neko temple (Gotokuji)

Setagaya, Tokyo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s