Galaksien perässä

DSC01961DSC01963DSC01966

Yksi ilmiö kiinnitti loppuvuodesta huomioni, ja monen muunkin. Somessa kiersi ilmiö nimeltä galaksikakku. Leivonnainen, jonka pinta kimaltaa ja pyörteilee kuin Linnunrata konsanaan. Pikkuinen leipomo-kahvila Singaporessakin oli ottanut ilmiöstä vaarin, ja ylpeänä tarjoili saarivaltion ensimmäisiä ja ehkä myös ainoita galaksikakkuja.

Nimpparikahvilakseni valitsin tämän paikan ja vein perheeni sinne. Taksi jätti tavallisen asuinkerrostalon eteen josta kieppasimme kävellen korttelin sisäpihoille. Vapaana jolkottavat auringon laiskistamat kissat ja puissa roikkuvissa häkeissään tsirpyttävät linnut, tuulessa lepattavat pyykit ja 70-luvulta peräisin olevat liukumäet eivät henkineet trendin aallonharjaa. Luulin olevamme väärillä jäljillä (ja erityisesti niin luuli myös muut meikäläiset, jotka ihmettelevät aina mihin kummiin paikkoihin heitä roudaan).

Eipä aikaakaan kun olimme melkein lähtösijoillamme ja huomasimme hyvin perinteisen trendikkään näköisen kahvilan. Siis sellaisen viileän ja vaalean joita tuppaa Tokiossa aina tasaisin väliajoin tupsahtamaan nurkan taakse kääntyessään. Siellä se oli: Cream&Custard.

Neljälle pyllylle löytyi paikka pöydän ympäriltä vaikka kahvila olikin pieni. Vaikka kauniit galaksileivokset* vitriinissä nököttivätkin, otimme kuitenkin omille makunystyröillemme hivelevämmät ja tutummat maut: sitruunamarenkitorttua ja omenaleivosta. Kahvi oli taivaallista, ja oli mukavaa, ettei paikkaa ollut ihan helppo löytää. Taas näitä piilotettuja aarteita.

*Syy, mikseivät galaksileivokset kauniista ulkomuodostaan huolimatta päätyneet meidän lautasellemme (mutta näemmä kyllä tyttökaksikolla oli se naapuripöydässä juuri tiiviissä valokuvauksessa) oli suklaa, suklaa ja mustaherukka. Vähäisempinä suklaanystävinä päädyimme raikkaimpiin ja porottavaan päivään sopivampiin makuihin.

Cream&Custard

46 Jalan Bukit Ho Swee

Tiong Bahru

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s