Tuoretori Mong Kokin tyyliin

dsc00861dsc00862dsc00852dsc00854dsc00860dsc00394dsc00390Kaikenlaisia markkinoita oli Kowloonin puoli Hong Kongissa pullollaan. Katumarkkinat leimaavat aluetta, mutta myös tavallisempia ruokatoreja oli moneen – erittäin aasialaiseen – makuun. Vasta matkan viidentenä, viimeisenä päivänä huomasin kauppahallin, jonka ohi eittämättämättä olin tallustanut jo useampaan otteeseen. On yllättävää miten kolmikerroksinen ruoka-aitta jää huomaamatta, mutta Mong Kokin vilinässä aisteille riittää ärsykkeitä muutenkin ihan tarpeeksi.

Kauppahalli, oikealta nimeltään Fa Yuen Street Market, piti sisällään kaikkea mitä kuvitella saattaa. Vai pystyttekö kuvittelemaan jotain muuta kuin kalan pullottavia mätipusseja, liukkaan kiiltäviä kalmareita, häkeissään päällekkäin ladottuja rupikonneja, jotka kurnuttelevat kaihoisasti? Tai metrisellä teurastajanpuukolla varustetun mies verisine essuineen, tai  pussukoita ja nyssyköitä pullistelevat kojut? Sieniä, mereneläviä, ja paljon kaikkea muuta, mitä ei edes osaa tällainen kalpeanaama tunnistaa oli tarjolla.

Singaporesta jo tällaiset wet marketit ovat tulleet tutuiksi, mutta siellä eivät varpaat kastuneet (olen tavannut käydä sisäsiisteimmässä Tiong Bahrun wetmarketissa). Fa Yuen Streetillä sen sijaan kalatiskien alustat vähän lainehtivat, ja tuoksut ja tarjonta eivät houkuttaneet koluamaan kerroksia kaksi ja kolme. Sitä paitsi Eating Eastilla oli kiire jatkaa matkaansa Aasian toisiin kolkkiin.

Fa Yuen Street Market

Mong Kok, Kowloon

Hong Kong

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s