Tikut tirisemään

dsc08995dsc08998dsc08993dsc08988dsc08987dsc08981

dsc09007

Buffet. Yleensä sanon sille ei kiitos. Mutta ruokanäpertelijä minussa vetää pidemmän korren kun buffetissa tarjoillaan kushiagea. Silmänkantamattomiin tikkuja! Pöydässä porisee rasvakeitin, ja itseään saa auttaa noutamaan kaiken haluamansa syömisen tikkujen armeijasta. Kastikkeita on tusinan verran, on tonkatsu-paikoista tuttua tummaa ja makoisaa soosua, eikä gomaakaan ole unohdettu.

Tikkuihin on tökitty lihoja, kanoja, äyriäisiä. Nakkeja, sipuleita, valkosipuleita. Paprikoita ja okraa, jopa leipäpaloja. Erilaisia kalakakkuja. Varmasti myös konnayaku-möllyröitäkin olisi saanut uppopaistaa.

Tykötarpeisiin kuuluu luonnollisesti leivitystarvikkeet: lettutaikinaa muistuttava kastike ja panko-muruset silaukseksi. Äyriäisiä friteeratessa suositellaan kannen käyttöä ettei roiskuva rasva polta pöydän ympärillä ruokailijoita. Meille suurempi haaste oli se, ettemme töki toisiamme tyhjillä tikuilla (syödyt tikut tuikataan niille tarkoitettuun purnukkaan ja arvailimme aterian keston ajan kilvan syötyjen tikkujen lukumäärää) tai tahri itseämme lukuisiin purnukoihin, lautasiin ja lokerovateihin, joita pöydälle olimme kaikki kasanneet.

Pelkkään upporasvaan ei tarvitse tyytyä: salaattipöydät ja jälkiruuat kuuluu sopimukseen myös. Kun pääruokatikut oli nautittu, kiinnosti meitä yllättävästi vielä tikuttaminen. Jälkkärivaahtokarkit ja -mansikat tuikattiin bambutikkuun ja seuraavaksi suklaaputoukseen.

Vienoinen rasvankäry hiuksissamme ja hyvin vähänlaisesti keventyneen kukkaron kanssa jätimme kushikatsu-buffetin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s