Soulin lihapulla

img_1738
Koreassa. Ajateltiin että täällä syödään navat täyteen korealaista ruokaa. Sitä tosin saa erittäin hyvinä versioina myös Tokiosta. Ensimmäisen illan väsyihin syötiin pizzaa, burgeria ja lohisalaattia. Seuraava ruokalaji olikin Intiasta. Siellä syödään missä nälkä yllättää ja vähiten kokonaismarinaa on odotettavissa ruokalistaa tutkiessa.
Toisena iltana kiinnostavan näköiset liesituuletinpötköt vetivät meidät puoleensa Fukuoka Hambageu -ravintolaan. Fukuoka on ruokatarjonnastaan erityisen kuuluisa rantakaupunki Japanin eteläosassa. Korealaisesta ruuasta ei tainnut siis vieläkään olla kysymys.
Ravintolan konsepti oli hauska: kukin ruokailija saa oman kivilautasen jolla on tulikuuma kiekko. Lautanen asetetaan poikittain siten, että kiekko osuu huuvan alle. Sitten vaan lappamaan lihapullasta paloja grillaantumaan.
Minä tyrkkäsin heti, kuvaohjeiden mukaisesti (!) koko pulleron (nyrkkini kokoinen) kiekolle. Henkilökunta kiiruhti paikalle korjaamaan tilanteen ja selvisi, että tarkoitus on paistella pieniä paloja kerrallaan. Dippailut kastikkeeseen ja suuhun, simppeliä. Varsinkin kun oppii pyörittelemään jauhelihaa tarpeeksi näppärästi ja nopeasti puikkojen ja lusikan avulla.
Kun kiekosta alkoi henki hiipua, pyydettiin vain henkilökuntaa tuomaan uudet kivet tilalle. Hetken uusi kivi suhisi ja savusi kuin vimmattu. Huuva hoiti silti hommat!
Olipa hauska ruokahetki! Ja kaikilla navat tutisivat, niin herkullista kaikki pöytiin kannettu oli!
ps. Tuttuni on kotoisin Fukuokasta. Hän kertoi, ettei ole konsanaan kohdannut mokomaa ravintolakonseptia tai ruokaa Fukuokassa. Eli lopulta taisimme olla hyvinkin korealaisen ruuan ääressä, hyvä näin!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s