Retki Enoshimaan

on
Viimeisiä Tokion päiviä tältä kesältä aletaan viedä ja retkijalan kutina kun ei laannu, on jotain asialle tehtävä. Suunnittelin reissun, joka vaikutti hauskalta, eikä vähiten menopeliensä vuoksi.
Enoshiman kyläsestä johtaa silta saarelle, johon paikalliset nähtävyydet ovat kasautuneet. On hienoa kavuta vehreän, tuulen pieksemän kalliosaaren huipulle (tai huijata ja ottaa ESCAR -liukuportaat) ja ihmetellä edessä siintävää Tyyntä valtamerta. Kirkkaampana päivänä näkyisi näköalapaikalta oikealle eli länteen, pyhä Fuji-vuori. Kuten Shonanin rannikko ylipäätään, myös siellä sijaitseva Enoshima on tunnettu surffikulttuuristaan. Rannan hiekka on tummaa eikä se siten ole ensimmäisellä sijoilla maailman kauneimpia biitsejä valittaessa, mutta suosiota se se ei ole semmin himmentänyt. Uimareita ja vesipetoja (ihmisiä siis) riittää.
Me valitsimme (vähistä jäljellä olevista vaihtoehdoista) sopivan päivän retkeilyyn: oli pilvistä ja sade jäi hyvin vähäiseksi sumutihkuksi. Lämpötilakaan ei tainnut ihan kivuta yli kolmenkymmenen. Rannalle polskuttamaan emme siis edes harkinneet menevämme, vaan luolat, näkymät ja temppelit vetivät puoleensa. Ylhäällä näköalat olivat hienot, mutta kameralle ne eivät valon vähyydestä johtuen kovin kuninkaallisina tallentuneet. Sitäkin upeampia oli sinne tänne ripotellut patsaat, sekä elämää nähneet rakennukset ja rakennelmat.
Matkalla huipulle eri tasanteilla oli pyhättöjä ja muuta oheishommaa. Taloudellisen menestyksen varmistaakseen kannatti pestä rahansa sille pyhitetyllä lammella. Siellä sitten huljuteltiinkin tonnin seteleitä bambukoreissa. Toisella tasanteella kaskaitten viiltävän laulukuoron  keskellä asusteli kilpikonnayhteisö. Yksi olisi halunnut kivuta kivialtaastaan meidän mukaamme, mutta meno näytti niin hitaalta, että päätimme jatkaa matkaa.
Enoshima
Shonanin rannikko
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s