Log road, Daikanyama

on
Daikanyama on jäänyt vähemmälle tutustumiselle. Uudempi tuttu Jiuygaoka on hurauttanut ohi, hurmannut monipuolisuudellaan ja pienimuotoisuudellaan, eikä siksi aikaa ole liiennyt niin paljon tälle toiselle. Daikanyama on siinä melkein naapurissa. Kuitenkin koska ‘harmaasta junasta’ tarvitsee vain ylittää laituri ‘punaiseen junaan’ päästäkseen Jiuygaokaan, kun taas Daikanyaman ‘punainen juna’ kulkee vastakkaiseen suuntaan ja pitää ottaa kahdet liukuportaat, on matka muka hankalampi.
Daikanyama henkii coolia kaupunginosaa siinä missä Jiukkarikin. Nuorta ja trendikästä jengiä ramppaa kaupoissa, jotka voisivat olla ihan mistä vain viriilistä isosta kaupungista. Pienet putiikit, vielä pienemmät kahvilat ja suloiset tai tyylikkäät kaupat viihtyvät täällä.
Minä menin lounastreffeille Instagramista löytämäni kanadalaisen Vivianin kanssa Daikanyamaan. Paikaksi valikoitui Tenoha, tyylikäs kompleksi, jonka listalla oli ainakin pastaa (sitä minä söin). Tonnikala-minttupastassa ei ollut mitään erikoista, mutta mitäpä ei antaisi anteeksi tyylikkään sisustuksen ja vielä kivemman ravintolaan liitetyn kaupan vuoksi.
Talsimme lounaan jälkeen muutaman korttelin Log Roadille. Se on Daikanyaman uusin tulokas, viiden rakennuksen rauhaisa kadunpätkä, joka majoittaa aika fiinejä mestoja. Paikka on rakennettu siihen, missä junakiskot kulkivat aiemmin jakaen kaupunginosan. Nyt juna huristelee paikan alla tärisyttäen välillä maata jalkojen alla.
Nautimme donitsikahvit ihanassa amerikkalaisessa kahvilassa Camden’s Blue Donutsissa. Donitsien maut olivat kiinnostavan freesejä: itse nappasin passionhedelmän jossa oli jotain vähän kirpakkaa ja pieni tulinen potkukin (chiliä?). Passionhedelmän oma maku tuli ihanasti esiin donitsin rasvaisen pullamaisen pohjan vastineeksi. Kahvi oli myös hyvää, ja kahvilan kaupan hyllyiltä löytyi vaikka mitä mielenkiintoista. Itse nappasin kombucha-juoman, joka maistui päärynältä ja inkivääriltä.
Log Roadilla majaa pitää myös pienpanimoravintola Spring Valley Brewery, jonne olisi tarkoitus vielä ehtiä piipahtamaan ennen kotiin starttaamista.
Log Road, Daikanyama
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s