Inari ja aburi

Sushi maistuu meille, tiettykin, mutta varmaan moni kuvittelee, että me kasvatellaan Tokion kuukausien aikana itsellemme suomut kun syömme joka päivä raakaa kalaa. Sushia syödään silloin tällöin ja harvoin sekään kaikki on sitä raakaa kalaa.
 
Yksi meidän perheen lempisusheista on aburi salmon eli töhölohi. Lisäksi toinen lapsista taas tykkää vain kappamakeista eli kurkkususheista. Vaikka muuten nirso onkin, niin sisällä saa mieluusti olla paljon wasabia. Toiselle taas sushit tulee aina sabinuki eli ilman wasabia. Minä pidän inarizushista eli ohuen tofukuoren sisään kääräistyistä riisipalluroista. Näillä geta-lautasilla on myös jotakin sekalaisrullaa päällystettynä mädillä sekä tavallinen katkarapu eli ebi. Erityisesti liukuhihnasushipaikoissa saa annostella itselleen rajattomasti ja ilmaiseksi vihreää teetä. Tiskillä on pieni purkki jossa on mitä suloisin bambuinen otin. Kivimukiin laitetaan kukkurainen kasa ja päälle hanasta kuumaa vettä.
*Geta on puinen sandaali, jossa on “korkoina” kaksi pohjan poikki kulkevaa palikkaa. Nämä puiset sushitarjottimet ovat samalla logiikalla rakennettu ja sushikokit niitä siksi getaksi myös tituleeraa
 
Ps. Kuvassa olemme Hanedan lentokentällä lähdössä Koreaan. Mukavaa kun lentokentällä on tarjolla oikeasti maukasta ruokaa.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s